Voordelen van huren vakantiehuis met privé sauna.

De voordelen van het huren van een vakantiehuis met privé sauna.

Het huren van een vakantiehuis met jacuzzi is aangenaam en rustgevend. Maar wat zijn nu de voordelen van een vakantiehuis met privé sauna? Waarom is een verblijf in de sauna zo gezond? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van saunatherapie en de Finse en infrarood sauna. Wist je bijvoorbeeld dat je in een sauna kunt ontgiften en deze goed is voor de bloedsomloop? Lees alles over de gezondheidsvoordelen van de sauna.

Voordelen van een vakantiehuis met privé sauna.

.
Er gaat niets boven een uurtje sauna, maar wat als je dan thuis geen sauna hebt? Wellicht is het dan een goed idee om eens een keer een vakantiehuis te huren met een sauna. Daarin kan je zelf verkennen hoe goed een sauna voor je kan zijn en wellicht wil je nadien er ook een thuis. Het boeken van een huisje met sauna en jacuzzi heeft ook zo zijn voordelen. Hieronder leggen we uit welke wellness huisjes gezondheidsvoordelen bieden.

Wat zijn de gezondheidvoordelen van een vakantiehuisje huren met een sauna?

De warme temperaturen in de sauna helpen je om je geest leeg te maken, pijnlijke spieren te ontspannen en je een snelle energie boost te geven. Deze voordelen zijn dus reden genoeg om in een sauna te loungen na een lange vakantiedag lijkt ons.

Wat is een sauna eigenlijk?

Sauna, een Scandinavisch woord, is een oude vorm van droge warmtetherapie die over de hele wereld door veel culturen in Europa, Azië, Afrika, Midden- en Noord-Amerika wordt gebruikt. Honderden jaren lang gebruikten mensen sauna’s niet alleen als gezondheidsonderhoud, maar ook als sociale interactie.

Hoe werkt een sauna?

Het basisidee van saunatherapie is om je interne lichaamstemperatuur meerdere graden te verwarmen. De effecten van een saunasessie gebeuren in twee fasen. De eerste fase, die binnen de eerste tien minuten plaatsvindt, wekt licht zweet op omdat je lichaamstemperatuur rond de 98,6 graden blijft. Het lichaam voert de extra warmte af door de bloedsomloop te verhogen, bloed naar het huidoppervlak te duwen en te zweten.

Dit doet een sauna met je lichaam

Wanneer je in de sauna gaat, gebeurt er veel in je lichaam. Eigenlijk gebeurt dit in 2 fases. In de eerste fases zul je ervaren dat:

 • Spierontspanning optreedt, wat leidt tot een verhoogde algehele lichaamsontspanning
 • Verbeterde flexibiliteit van pezen en gewrichtsbanden
 • Lichte pijnstilling
 • Betere opname van zuurstof door je lichaam en verwijding van de bloedvaten

Na ongeveer 10–30 minuten in de sauna komt het lichaam in fase twee. Tijdens deze fase kan je lichaam de warmte van de sauna niet meer afvoeren. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur, waardoor je hartslag en zweten toenemen. Enkele van de grootste voordelen doen zich tijdens deze fase voor, waaronder:

 • Verbeterde bloedsomloop door verhoging van de hartslag
 • Je bloed gaat sneller door je lichaam stromen
 • Verhoogde lichaamstemperatuur die de zwakkere en dode cellen afdrijft.

Andere voordelen van de sauna zijn:

 • Ontspanning en meditatie ─ de warmte van de saunawarmte ontspant de spieren en het zenuwstelsel.
 • Gezondheidsonderhoud ─ regelmatige saunasessies verbeteren de bloedsomloop die de klieren voeden, ontgiften
 • Je systeem, reinigt de huid en biedt veel van dezelfde voordelen zoals tijdens het sporten, maar met veel minder inspanning.
 • Genezing – 30 minuten, meerdere dagen per week, in een sauna doorbrengen wordt beschouwd als een zeer krachtige en veilige genezingsmethode. Het ontlast de inwendige organen, ondersteunt de bloedsomloop, geneest infecties en er is zelfs ontdekt dat het spier- en skeletaandoeningen zoals osteoartritis, reumatoïde artritis en fibromyalgie helpt.

Vakantiehuis met binnenzwembad, sauna en jacuzzi

Een vakantiehuis met binnenzwembad en sauna of jacuzzi is ook ideaal. Zwemmen is één van de meest gezonde sporten en je kunt de zwemsport nog tot op latere leeftijd beoefenen. Als je op zoek bent naar een vakantiehuis met binnenzwembad zijn er diverse mogelijkheden. Het huren van een vakantiehuis met binnenzwembad en jacuzzi buiten, is ook een goede optie.

Rusten na een saunasessie

Na een saunasessie kan je lichaamstemperatuur tot 15 minuten hoog blijven. We raden je aan om een koele douche te nemen en tien tot vijftien minuten te rusten om je lichaam de kans te geven om weer op de normale temperatuur te komen.

Welk seizoen op vakantie naar een vakantiehuisje met sauna?

Hoewel elk seizoen een sauna seizoen is, kan de vakantie voor veel ongezonde dingen zorgen, van over-de-top maaltijden tot stress. Gelukkig hoef je alleen maar wat tijd vrij te maken om je op jezelf en je welzijn te concentreren en tijdens de vakantie je gezondheid in balans te houden. Daarom is een vakantiehuisje met sauna een uitkomst. Het is een ideaal moment om een huisje met sauna te huren na de Kerstvakantie. Kerstmis en Oud en Nieuw. een periode van feesten en te veel eten en drinken. In de periode na de feestdagen is het ook aantrekkelijk om een huisje met hottub te huren. Om overtollig vet na de Kerstvakantie kwijt te raken bijvoorbeeld, Dit zijn de voordelen:

Ontgiften, groot verschil met jacuzzi of hottub

Een voordeel van het huren van een huisje met sauna, is dat je in een sauna kunt ontgiften. Net zoals bij detoxen. Een van de handigste, gezonde vakantietips is ontgifting. Er zijn veel voordelen van ontgiften, zoals het verwijderen van gifstoffen en chemicaliën, het verminderen van spierpijn en algemene ontspanning. Zweten is een van de belangrijkste vormen van ontgifting. Ga voor een vakantiehuisje met een infraroodsauna voor een diepe zweetsessie waardoor je jezelf tijdens de vakantiedagen gezonder voelt. Een infraroodsauna tilt bijvoorbeeld je detox naar een hoger niveau, met een hele reeks andere gezondheidsvoordelen. Als je moet kiezen tussen een huisje met sauna en een huisje met hottub bijvoorbeeld, kan dit een argument zijn om voor het huisje met privé sauna te kiezen.

vakantiehuis met jacuzzi en sauna

Eet goed voor je in de sauna gaat, drink veel

Zondigen mag tijdens de vakantie maar met mate. Probeer de tussendoor traktaties tot een minimum te beperken en spaar voor de grote vakantiemaaltijden. Eet tussen de grote maaltijden door gezond voedsel en zorg ervoor dat je voldoende vers fruit en groenten eet om je dagelijkse dosis vitamines binnen te krijgen.
Oefening
Houd jezelf de vakantiedagen fit door te sporten. Lichaamsbeweging een van de beste manieren om gezond te blijven, ongeacht het seizoen. Wees elke dag 30 minuten actief, of dat nu een wandeling naar buiten is of wat anders. Op deze manier werk je die extra vakantiecalorieën af en sluit dagelijks af met een heerlijke sauna in je vakantiehuis. Je ziet het, een huisje met sauna huren heeft vele voordelen.

Ga rusten

Rust is een van de belangrijkste, gezonde vakantietips. Neem tijdens je vakantie de tijd om uit te rusten en te ontspannen en je lichaam weer op te laden. Of het nu een uur is om je favoriete boek te lezen of ervoor te zorgen dat je elke nacht het juiste aantal uren slaap krijgt, rust is belangrijk voor de hersenfunctie, de stemming en zelfs de ter voorkomen van hart- en vaatziekten. Tussen werk, sociale verplichtingen en algemene zaken in het leven, is het belangrijk om tijd voor jezelf te maken en het rustig aan te doen om je lichaam te laten genezen en herstellen. Dit kan je doen tijdens de vakantie. En wat is dan fijner dan regelmatig een uurtje in de sauna te gaan? Op en top genieten en lief zijn voor je lichaam dus en dat allemaal tijdens 1 vakantie!

Drink voldoende water

Elk seizoen heeft zijn voordelen maar je moet genieten van de rust tijdens de, eet goed, neem vitamines, blijf actief en drinkwater om je lichaam in topgezondheid te houden. Probeer als je dat kan 10 minuten van je dag om te mediteren kan je stress aanzienlijk verminderen. Werk meditatie in je dagelijkse routine, of je nu wakker wordt of voordat je naar bed gaat. Neem deze tijd om jezelf te concentreren en je gedachten te ordenen. Meditatie kan overal worden gedaan, maar beter is het om het in de sauna of in bed te gaan voor ultieme ontspanning. Zelfs als je een vakantiehuis met bubbelbad hebt gehuurd, is meditatie in bad mogelijk.

Plan je wellness vakantie goed.

Een beetje planning gaat een lange weg tijdens de vakantie. Plan door een lijst te maken met dingen die moeten worden gedaan en sorteer vervolgens elk item op prioriteit. Het maken van een lijst helpt je niet alleen om je gedachten te ordenen, het helpt je ook om het aantal dingen te visualiseren wat gedaan moet worden. Door alles te zien, begrijpt je beter wat er moet gebeuren en wanneer. Op het laatste moment rondrennen om dingen uit te zoeken, zal de vakantie alleen maar gehaast en stressvol maken. Ook daarom is een vakantiehuisje met sauna ideaal om te onthaasten.

Stel grenzen tijdens je vakantie

Een belangrijke tip om mentaal gezond te blijven tijdens vakanties, is leren grenzen te stellen. Stel deze grenzen bij jezelf en wees op je gemak als je nee zegt tegen plannen die niet in je schema passen. Jezelf overladen met verantwoordelijkheden zal leiden tot stress en angst, terwijl vakantie-evenementen iets moeten zijn waar je naar uitkijkt en waar je van geniet.

Naar buiten gaan

Afhankelijk van waar je bent, kan het weer buiten verschrikkelijk zijn, maar de voordelen van naar buiten gaan zijn zo heerlijk. Tijd buiten doorbrengen is gekoppeld aan vele voordelen die je geestelijke gezondheid tijdens de vakantie kunnen beïnvloeden, zoals het stimuleren van creativiteit en concentratie, het bestrijden van seizoensgebonden affectieve stoornissen, het verbeteren van je humeur, het verminderen van stress en het voorkomen van cabinekoorts. Is het weer te extreem dan is de sauna de ultieme plek om dan ook te zweten. Is het weer aangenaam, dan is een jacuzzi in de tuin ideaal. Een hottub buiten is ook genieten.

De traditionele Finse sauna

Traditionele Finse sauna’s worden verwarmd met houtkachels, waarop stenen zijn opgestapeld. De rotsen, meestal van vulkanisch materiaal, worden erg heet en als er gietlepels water overheen worden gegoten, maken ze stoomwolken die in Finland bekend staan als löyly. De löyly verhoogt de luchtvochtigheid in de sauna. Finnen gaan meestal douchen, de sauna binnen en 10 minuten in de droge hitte blijven zitten. Daarna gieten ze water op de hete stenen om de luchtvochtigheid te verhogen. De meeste Finnen bezoeken de sauna drie keer per week ongeveer 30 minuten omdat ze genieten van de voordelen ervan. Het voordeel van een Finse sauna is overduidelijk.

Afvallen met de sauna

Als je geen intense hitte kunt verdragen, overweeg dan de infraroodsauna, die infraroodstraling gebruikt om de huid te verwarmen. Luchttemperaturen in een infraroodsauna kunnen 70 graden zijn en je zweet nog steeds omdat het licht je lichaam verwarmt in plaats van de lucht. Er zijn beweringen die zeggen dat je kunt afvallen in infraroodsauna’s: “Je verliest watergewicht, maar dan spring je eruit en drink je water en krijg je het terug. Dus dat is niet helemaal waar het is dus maar tijdelijk.

Je eigen gezondheid is het beste geschenk dat je kunt geven en krijgen. Het enige dat je nodig hebt, is elke dag tijd vrijmaken om je op je gedachten te concentreren en gezonde voorzorgsmaatregelen te nemen om de vakantie stressvrij en gezond te maken. Huur een vakantiehuisje met sauna, het zal een nieuwe dimensie aan je vakantie geven en je zal uitgerust terugkomen. Waarna je misschien zelf kiest voor een sauna thuis.

Huisje met sauna en jacuzzi huren

Een sauna heeft overduidelijk gezondheidsvoordelen. Een verblijf in een vakantiehuis met jacuzzi heeft weer andere voordelen. Het is de reden waarom een grote groep mensen op zoek is naar een huisje met jacuzzi en sauna. Om optimaal te kunnen relaxen en het lichaam te kunnen ontgiften. Je kunt bij ons naast een huisje met jacuzzi en infraroodsauna ook kiezen voor een huisje met privé sauna en jacuzzi.

Of huisje met sauna en hottub huren

Een hottub is houtgestookt, net zoals de Finse sauna. Het is mogelijk om in plaats van een huisje met jacuzzi, een huisje met hottub te huren. Daarnaast is het ook mogelijk een huisje met sauna en hottub te boeken. Als je wilt relaxen in een huisje met de beste wellness faciliteiten.