Kuren in Hongarije

Hongarije heeft vele kuuroorden.

Wie aan een kuuroord denkt, denkt misschien niet zo snel aan kuren in Hongarije.  Toch is dit land in Oost-Europa de grootste en bekendste als het om kuren en kuuroorden gaat. Nergens anders ter wereld vind je zoveel medicinale baden als in Hongarije. Al in de tijd van de Romeinen kwam er in Hongarije een echte badcultuur op gang. De Romeinen lieten in Hongarije vele badhuizen bouwen.

Veel natuurlijke bronnen in Hongarije.

Veel kuuroorden in Hongarije maken gebruik van de natuurlijke bronnen. Het water uit deze bronnen is niet alleen helder en lekker warm maar bevat ook tal van mineralen die goed zijn voor de huid en bij huidklachten. Maar ook gewoon om te relaxen en ontspannen zijn de Spa’s en Natuurlijke bronnen die Hongarije rijk is, gewild.  Voor Hongaren is het bezoeken van een Spa, sauna of thermale bron een traditie die al vele honderden jaren in de cultuur ingebakken zit.  Hele gezinnen zie je op vrije dagen in de Hongaarse Spa’s.  Kuren is bronwater met geneeskracht is een sociaal gebeuren.  Modder baden en massages horen ook bij het leven van de Hongaren en hun tradities.

Vakantiehuis huren met privé sauna of jacuzzi in Hongarije.

Ondanks de aanwezigheid van vele natuurlijke bronnen en Spa’s in Hongarije, beschikt niet ieder vakantiehuis over een eigen hottub, jacuzzi of spa.  Het is echter wel mogelijk een wellness vakantiehuis in Hongarije te huren.  Hier vind je vakantiehuizen met sauna in Hongarije.
Hier vind je huisjes en villa’s Hongarije met jacuzzi.