Noodweer in Italië houdt aan

Italië en absurde weersomstandigheden.

29 oktober 2019.

Wie een vakantie in Italië wil boeken, kan beter even wachten. Door het aanhoudende noodweer in Italië, Griekenland, Oostenrijk, Zwitserland en Kroatië is het nu even niet zo verstandig om een wintersport vakantie Italië te boeken of een autovakantie Italië, Kroatië, Zwitserland of Oostenrijk.
Ontwortelde bomen en hevige regenval, sneeuw en stormen zorgen ook voor gevaarlijke omstandigheden.
De opwarming van de aarde zorgt steeds vaker en ook binnen Europa voor extreme weersomstandigheden.

Natuurrampen en extreme weersomstandigheden volgen elkaar steeds sneller op.

Wat weerdeskundigen unaniem constateren is dat periode van lange droogte en extreme regen, hagel en sneeuw elkaar steeds vaker opvolgen. Ofschoon weinig mensen en deskundigen ontkennen dat de mensheid de klimaatverandering en opwarming van de aarde veroorzaakt en er wel degelijk milieudoelstellingen geformuleerd worden, wordt er onvoldoende gedaan om de klimaatverandering en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het boeken van een vakantie in eigen land zou al wat kunnen helpen want steeds meer mensen boeken meerdere keren per jaar een verre reis en verplaatsen zich met het vliegtuig. Ook ecotoerisme kan helpen. Steeds meer vliegtuigen zorgen niet alleen voor steeds meer herrie en uitstoot van CO2. Natuurlijk kan je een vakantiehuis met jacuzzi of privé sauna blijven huren maar door wat dichter bij huis je vakantie te boeken, kan je toch bijdragen aan een beter milieu.

Reiswereld, neem je verantwoordelijkheid.

En het zou fijn zijn als grote reisorganisaties en ketens vakantieparken ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zouden nemen want meer reizen = meer milieuvervuiling.  Duurzaam toerisme, dat heeft de toekomst. De vele natuurrampen, het extreme slechte weer in Italië en andere landen zal niet zo maar verdwijnen. Er moet wel iets gebeuren de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. En de aanplant van bomen ter compensatie van het reizen en vervuilen van de reiziger is echt niet voldoende. Iedereen heeft recht op een fijne vakantie, maar dan wel op een verantwoorde wijze met zo min mogelijk belasting van het milieu.