Vakantiehuis met jacuzzi alleen voor rijke mensen?

De vraag, is een vakantiehuis met jacuzzi alleen haalbaar voor rijke mensen? Veel mensen die een vakantie uitzoeken slaan wellness vakanties en cruises over. Het idee hierbij is dat dat huizen en villa’s met privé sauna of jacuzzi onbetaalbaar zijn. Hetzelfde geldt voor luxe cruises, verre rondreizen, all inclusive reizen en andere soorten luxe vakanties. Maar… is een vakantiehuisje met jacuzzi in de tuin wel onbetaalbaar. En kan je als particulier met een bescheiden inkomen wel een vakantiehuis of villa met privé zwembad huren?? We gingen op onderzoek uit en vergeleken de prijzen van wellness vakantiehuizen met die van “gewone “vakantiehuisjes”.

Wellness vakantiehuisjes tot 20 % duurder.

Uit ons prijsvergelijkingsonderzoek bleek dat wellness huisjes met privé sauna, hottub of jacuzzi inderdaad wat duurder zijn dan vakantiehuisjes die deze relax faciliteiten niet hebben. Dat geldt ook voor huisjes met vaatwasser en wifi. Het verschil in huurprijs is gemiddeld zo een 20 %. Tegelijkertijd, als je gebruik maakt van een aanbieding of een last minute vakantiehuisje met jacuzzi of privé sauna boekt, hoeft zo een luxe wellness huisje niet duurder te zijn. Een kwestie van tijd investeren in de vele aanbiedingen en last minutes dus.

Vakantiehuisjes met jacuzzi in Zweden niet duurder.

Niet in alle landen zijn wellness vakantiehuizen duurder dan de niet wellness huisjes. In Zweden bijvoorbeeld is er van oudsher een cultuur waarbij gezondheid heel belangrijk is. Om die reden hebben veel vakantiehuizen in Zweden een privé sauna of jacuzzi in de tuin. Als je een goedkoop vakantiehuis met jacuzzi wilt boeken, moet je in Zweden, Denemarken of Noorwegen zijn. Wist je overigens dar Zweden tot de gelukkigste mensen van Europa behoren? Ze hebben geleerd hoe ze moeten relativeren en ontspannen. Vind hier een vakantiehuis met jacuzzi Zweden.

Buiten het hoogseizoen een wellness vakantiehuisje huren.

Een andere manier om goedkoop een vakantiehuisje met jacuzzi of privé sauna te kunnen huren, is dit te doen buiten het hoogseizoen om. Indien je geen schoolgaande kinderen hebt of 60 plusser bent, kun je natuurlijk ook in april of oktober op vakantie. Dan kan je zelfs een groot vakantiehuis met zwembad huren. Wellness vakantiehuisjes zijn buiten het hoogseizoen om nauwelijks duurder dan de traditionele vakantiehuizen. je hoeft dus niet rijk te zijn om een vakantiehuis met jacuzzi in de tuin te kunnen huren.