Voordelen van een huisje met hottub

De voordelen van een huisje met een Hottub

Wat zijn de voordelen van een huisje met hottub versus huisje jacuzzi? Dat leggen we hier uit. De voordelen van een wellness huisje zijn in ieder geval groot. Ook bij een huisje met whirlpool of sauna. Je zult met een wellness huisje de beste vakantie hebben ooit.

De voordelen van een wellness vakantiehuis

Een wellness vakantiehuis huren is een kleine luxe van het leven en als je gezegend genoeg bent om een klein leuk vakantiehuis te huren waar je een weekend of korte vakantie naartoe kunt ontsnappen, dan is een hottub een geweldige toevoeging. Je zal het meeste uit je ontspanningstijd kunnen halen door jezelf onder te dompelen in warme wellness. Sommigen vinden een huisje met hottub nog weldadiger dan een huisje met jacuzzi.

Misschien wilde je al een hottub kopen

Misschien speelde je al met het idee om een hottub te kopen, maar het is er nog niet van gekomen? Misschien heb je wat munitie nodig om te gebruiken in het ‘hot tub-debat’ met je wederhelft? Of wellicht heb je totaal geen ruimt ervoor. Dus waarom zou je niet een weekendje gaan genieten in een vakantiehuis met een hottub of jacuzzi? Beide hebben meer voordelen dan nadelen.

Een huisje met hottub voor 2 personen huren

Indien je een 2 persoons huisje met hottub of jacuzzi zoekt, kan je ook zoeken binnen de categorie “4 persoons vakantiehuizen”. Een vakantiehuisje voor 4 personen heeft vaak 2 slaapkamers en dat kan prettig zijn als je bijvoorbeeld op je vakantieadres nog wat moet werken of je af en toe wat extra privacy wilt.
Vind hier een huisje met hottub 2 personen.
Vind hier huisjes met hottub 4 personen.

Vakantie in huisje met hottub

Waarom zijn hottubs zo geschikt voor een vakantiehuis?
Vakantiehuizen zijn ideaal voor weekendjes weg, korte pauzes en ontspanning. Is er een betere manier om wat stoom af te blazen (letterlijk!) Dan te genieten van een duik in je een warm bad?

Een vakantiehuis is een perfecte plek voor een hottub. Hoewel je het thuis misschien niet doet, is de kans groter dat je er een aangename duik in zal nemen wanneer je op vakantie bent. Ontspanning zonder schuldgevoel is waar het bij een hottub om draait en vakantiehuizen zijn daarvoor toch ideaal om even uit de band te springen?

Een hottub is het hele jaar door entertainment

Wat een hottub zo geweldig maakt, is dat het niet per se een seizoensgebonden is. Hottubs kunnen het hele jaar door worden gebruikt, vooral in de koudere maanden, wanneer je lekker in een warme hottub buiten wilt zitten. Zittend onder de sterren omringd door verwarmd water zorgt voor een geweldig vakantiehoogtepunt. Ook in de zomermaanden kunnen ze goed van pas komen tijdens kille avonden wanneer je toch buiten wil zijn. Sommigen zullen zelfs graag de barbecue aansteken en een paar gekoelde cocktails drinken in het bad, terwijl je ontspannen onder de sterrenhemel zit.

Geef je de voorkeur aan een warm bad?

Kortom, ja. Een hottub dat is zoveel meer. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan een huisje met hottub. Dit geldt vooral in Nederland, waar een zwembad niet echt een optie is, maar een hottub je lekker warm kan houden, zelfs als er sneeuw op de grond ligt.
De meeste bungalows beschikken tegenwoordig al over een bad. Soms zelfs een bubbelbad. Dat is natuurlijk al een luxe als je thuis alleen ene douche hebt. Of wil je wat extra luxe, dan kies je voor een huisje met bubbelbad. Maar wil je echt genieten dan kan dat nu dus ook in een huisje met een hottub.

huisje met whirlpool

Met het hele gezin genieten van wellness

Het voordeel van een hottub is dat je met het hele gezin, de gehele vriendengroep of vakantiegangers tegelijk in bad kan stappen. De meeste hottubs zijn groot genoeg voor 4 tot 8 personen, even met zijn allen genieten en na praten over die leuke excursie dus. Dat is pas vakantie.

Ontdek de voordelen van het combineren van je vakantie met een hottub-ervaring

Wanneer je er even helemaal tussenuit wilt zijn en wilt genieten van ultieme luxe, kies dan voor een vakantiehuisje met een hottub in de tuin. Heerlijk ontspannen in het warme water, zelfs als het buiten misschien wel heel erg koud is. Door het warme water blijf je op tempratuur en zal het een aangename ervaring zijn. Een hottub heeft nog meer voordelen, namelijk:

Voer een goed gesprek

Als je eenmaal in de hot tub zit en de ontspanning begint, voelt iedereen zich meer op zijn gemak en op een ‘goede’ plek, dan komt de beste kant naar voren bij mensen. Gesprekken en lachen stromen gemakkelijk samen.
Geniet van het uitzicht
Wat is er nu mooier dan van je omgeving te genieten terwijl je in een warm bad ligt? Met een glaasje wijn in je hand zal je vast en zeker je een celebraty voelen. Wellness huisjes zijn goed om te ontspannen!

Stressverlichting, minder stress in een huisje met hottub

Het moderne leven van vandaag is voor de meesten van ons een mix van hard werken en weinig vrije tijd, hoewel dit zijn voordelen heeft, kan het ook zijn tol eisen van het lichaam door de stress- en spanningsniveaus te beïnvloeden. Het warme water neemt deze stress snel weg.
Warm water heeft voordelen
Het is algemeen bekend dat een van de voordelen van warm water gespannen spieren los maken en angst te verminderen. Breng ongeveer 30 minuten door met ontspannen in een hottub en je kunt spanningshoofdpijn, aanhoudende knagende pijnen vaarwelzeggen en zelfs je bloeddruk verlagen.

vakantiehuis met hottub

Verlicht de pijn

Nog meer voordelen. De wetenschap achter waarom bubbelbaden zo’n impact op ons lichaam hebben, is interessant. Als je eenmaal lang genoeg in de hot tub hebt gezeten, verhoogt het hete water de temperatuur van het bloed dat door het lichaam stroomt. Terwijl het bloed circuleert, reikt het diep in de spieren. Dit heeft invloed op het lichaam omdat de pijn wordt verlicht doordat zenuwen en bloedvaten worden bekneld, waardoor het lichaam zichzelf kan reinigen door zichzelf te ontdoen van melkzuur en ander metabolisch afval.

Hulp bij slapeloosheid

Het water in een hottub is lekker warm. Daarom kun je ’s avonds genieten van een duik en dus de mogelijkheid hebben om je lichaamstemperatuur te verhogen voordat je naar bed gaat. Hierdoor moet je lichaamstemperatuur verder dalen dan normaal en wordt het lichaam aangemoedigd om in een diepe slaap te gaan.

Natuurlijke genezing

Of je nu een stevige heuvelwandeling hebt gemaakt, een fietspad hebt gevolgd of gewoon pijnlijke voeten hebt gehad van alle bezienswaardigheden – een warm bad is precies wat jij en je lichaam nodig hebben.

Pijnstilling

Wanneer je jezelf onderdompelt in water, of het nu in een zwembad, de zee of een hottub is, verlies je onmiddellijk ongeveer 90% van het ‘gewicht’ van je lichaam. Dit heeft een impact op allerlei zaken, inclusief de belasting van je hart tot 20% en geeft je meer beweging over je lichaam waardoor je onze oefening vrijer kunt dragen.

De warmte van het water gaat over in je bloed, dit warmere bloed circuleert vervolgens doorheen. Deze verandering wordt geregistreerd door het lichaam, waardoor het centrale zenuwstelsel wordt onderdrukt, wat zorgt voor een grote spierontspanning en tijdelijke vermindering van aanhoudende pijnen. Mede door de toename van warmte in je lichaam worden gewrichten verwarmd, waardoor zwelling wordt verminderd, beweging wordt verlicht en de flexibiliteit wordt verbeterd.

Huur een cottage met hottub

Door een korte pauze te nemen in een luxe lodge of een week vakantie in een chalet met een hottub, kun je vakantie vieren zoals je dat normaal zou doen, maar dan met de ultieme extra luxe om te genieten van de tijd die je in een hottub doorbrengt. Ontspanning, comfort en dat speciale iets – een ideaal vakantie-idee. Net zoals een huisje met jacuzzi, whirlpool of bubbelbad is een vakantiehuis met hottub ontspannend. Aan jou de keuze voor welk type wellness huisje je kiest.